Bursting/rørsprængning

Pipe Bursting – eller rørsprængning som det hedder på dansk – er en hurtig og billig metode til at udskifte rør i undergrunden.
En rørsprængning er anvendt ved især vand-, kloak- og gasledninger.

Når man gør brug af denne metode, så sker udskiftningen ved hjælp af en hydraulisk sprængning af de gamle rør. Derfor er metoden også særdeles velegnet i områder, hvor der ligger rør og ledninger omkring. Når man sprænger de gamle rør væk, bliver de faktisk skubbet til siden. Dette giver derfor plads til, at der kan trækkes nye rør ind.

Fordelen ved rørsprængning er, at det kan udføres på et meget begrænset arbejdsområde. Dette er til forskel fra, hvis der skulle foretages opgravninger ved udskiftning af rør, ledninger osv. En rørsprængning foretages uden opgravning, og derfor vil det heller ikke være til gene for eksempelvis trafikken, miljøet, dyr, byggepladser og mange andre. Derudover er arbejdet meget støjsvagt, hvilket gør det velegnet til følsomme områder, som eksempelvis beboede arealer. Her vil en almindelig udgravning og udskiftning af rør  kunne være meget til gene for folk i området.

Den hydrauliske teknik gør, at der ikke er nogle rystelser eller vibrationer. Dermed undgår man også beskadigelser på eksempelvis bygninger, der ligger i nærheden. Sidst men ikke mindst er der også nogle klare, økonomiske fordele ved at gøre brug af denne metode, da det ikke er nødvendigt at foretage opgravninger, når der skal udskiftes rør, hvilket også mindsker arbejdet og arbejdstiden.

Netop på grund af de minimale gener er rørsprængning et utrolig populært alternativ til den traditionelle opgravning af rør. Hos Bække Entreprenørerne ApS. har vi mange års erfaring med rørspringningerne, og derfor kan vi også rådgive dig på bedste vis. Kontakt os for at høre mere om en rørsprængning er den rette løsning for dig. Det er et oplagt valg for dig, der skal have udskiftet rør hurtigt og så problemfrit som muligt.